A waldorf manók és tündérek teste egyszerű, arcuk jelképes, színeik élénkek. 

A waldorf manók filcanyagból készülnek, gyapjú töméssel, pamutcérnával töltve. A waldorf tündérek feje néha fagolyó, vagy pamut bababőr anyaggal bevont papírgolyó. A kifejezéstelen arc a gyermek fantáziáját hagyja kibontakozni. A valódi waldorf baba nem mosolyog, a waldorf manók sem és a waldorf tündérek sem kapnak "arckifejezést".

Waldorf óvodák gyakran használják a waldorf manókat a hét napjainak szemléltetésére, megszemélyesítésére. A manók színei a szivárvány színeiben pompáznak, ezért adtam nekik én  a Szivárvány manók nevet,  a Hét manói név helyett, hogy ne korlátozódjon a használatuk erre az egyetlen "szerepre". 

Alábbi képeken ilyen  szivárvány manók és néhány elkészült manócsalád és tavasztündér látható. Termékeim bármelyikét szettben is, darabban is, sőt más színekben is szívesen elkészítem.

Leginkább évszakasztalok, manóvárak- különösen a Szent Márton ünnepén épülő manóvárak és kicsi virágoskertek, virágcserepek, tündérházak kedvelt lakói ők kincsekkel, termésekkel, mécsesekkel körülvéve.

Waldorf manók azonban akár magukban, akár csoportosan vagy manócsaládként nagyon jól mutatnak adventi asztaldíszekben is, gyertyákkal, fenyőágakkal, karácsonyfadíszekkel, süteményekkel körülvéve. Egyediek, bájosak, gyermekes családokban különösen kedveltek. 

Kérésre vagy saját kezűleg kapucnijuk átszúrható egy szép arany vagy ezüstfonallal és akár karácsonyfa díszekként is jól mutatnak. A waldorf fenyőmanó és a waldorf hópehelymanó már kifejezetten ilyen céllal készültek.

[unitegallery manok]

 

 

WALDORFART MANÓK

GYAPJÚBÓL ÉS FILCBŐL